Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

Denk je aan overstappen op VoIP of wil je wisselen van VoIP aanbieder? Denk dan ook eens na over je telefoonnummer. Je kunt je nummer namelijk inzetten als marketingtool.

Welk nummer het beste past bij je bedrijf is afhankelijk van het soort bedrijf. Waar je vroeger vast zat aan een regionaal telefoonnummer dat gekoppeld is aan het vestigingsadres van je bedrijf heb je nu gelukkig de keuze. Of het nu gaat om één of meerdere nummers, het is goed om na te denken over het nummer dat het beste past bij jouw uitstraling.

Regionaal nummer
Heb je een lokale onderneming dan is het goed om een regionaal nummer te nemen. Mensen herkennen aan het netnummer dat deze onderneming een regionale functie heeft en dat kan precies zijn waar ze naar opzoek zijn in het geval van bijvoorbeeld een restaurant, lokale praktijk of garage.

Landelijk nummer
Als hoofdkantoor wil je het liefste een locatie-neutraal telefoonnummer en misschien wil je zelfs de mensen wel de gelegenheid geven om je gratis te bellen op een 0800-nummer. Het is een klantvriendelijk gebaar aan de klant om gratis bereikbaar te zijn. Deze kosten voor telefonie komen dan geheel op rekening van het bedrijf en levert dus wel wat hogere kosten op. Om in aanmerking te komen voor een dergelijk nummer moet je een aanvraag doen bij de ACM.

Houd er wel rekening mee dat mensen vanuit het buitenland vaak niet naar Nederlandse 0800-nummers kunnen bellen. Je hebt dus ook altijd een telefoonnummer met een Nederlands netnummer nodig. Tevens niet geheel overbodig voor de bereikbaarheid van de verschillende afdelingen en werknemers. Dan kom je al snel uit op een 085-nummer. Dit is een nummer die niet gebonden is aan een regio.

088-nummer
088-nummers zijn enkel beschikbaar voor bedrijven die dit hebben aangevraagd bij de ACM. Vervolgens zijn dergelijke nummers alleen in blokken van 100 aan te schaffen. Dit is handig wanneer je iedere medewerker een eigen doorkiesnummer wilt geven, zodat de klant direct kan schakelen met een afdeling of persoon.

Deze nummers zijn regio neutraal en wel bereikbaar voor bellers uit het buitenland. De beller betaald echter wel voor het gesprek.

0900-nummer
Dit is natuurlijk altijd nog een optie, maar een die wij niet aan zullen raden vanuit marketingperspectief.  Je hebt een landelijke en duidelijk herkenbare uitstraling. Nadeel is wel dat de beller moet betalen voor de gesprekskosten. Deze kosten per minuut mag de houder van het 0900-nummer overigens zelf bepalen, maar dit geeft wel een bepaalde afhoudende uitstraling aan de beller.

Daarbij komt dat bedrijven voor hun 0900-klantenservice nummer sinds juli 2017 niet meer dan het normale gesprekstarief mogen vragen. Om in aanmerking te komen voor een dergelijk nummer moet je een aanvraag doen bij de ACM.

 

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.