Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

VoIP telefonie is de toekomst!” en “ISDN stopt, dus je moet snel overstappen!”. Je hoort dit als ondernemer vast geregeld voorbijkomen.  Wij merken echter dat, waar de consument en grote bedrijven allang over zijn gestapt, de MKB bedrijven in de ‘studiefase’ blijven hangen en van dit soort uitspraken vaak koudwatervrees krijgen.

De koudwatervrees is te begrijpen. Bellen via internet kende in het begin de nodige kinderziekten en overstappen was niet eenvoudig. De oude structuur binnen de telecom is gericht op langlopende contracten en weinig flexibele diensten, maar dat is tegenwoordig echt anders.

3 excuses om nog niet over te gaan op VoIP telefonie

Per september 2019 stopt KPN met  haar ISDN 1- en 2 lijnen. Toch denken veel ondernemers dat het nog niet zo een vaart zal lopen en hebben ze redenen om nog niet over te willen. De 3 slechtste redenen hebben wij voor je op een rijtje gezet. Gebruik jij deze ook?

1. Mijn huidige telefooncentrale doet het nog

Waarom zou je iets vervangen dat nog goed werkt? Klinkt logisch, maar toch brengt het vele voordelen met zich mee om de verouderde ISDN centrale achter je te laten. VoIP telefonie gaat namelijk verder dan bellen en gebeld worden. Als we dan met klanten kijken naar hun wensen op het gebied van bereikbaarheid komen klanten ineens met behoefte waar hun oude centrale niet aan kan voldoen.

VoIP heeft een flink aantal voordelen, in het kort:

  • Lagere kosten
  • Altijd en overal bereikbaar
  • Risico op uitval is minimaal
  • Zeer flexibel
  • Vele communicatie mogelijkheden kunnen worden gekoppeld

Lees meer over de voordelen voor ondernemers.

De gedachte daarnaast is ook dat wanneer er nog veel mensen van ISDN gebruikmaken september volgend jaar dat KPN er dan nog wel even mee door zal gaan, maar dit is echt niet het geval. De verouderde centrales zijn namelijk niet alleen voor jou als ondernemer duur in onderhoud en niet flexibel, ook KPN bemerkt die nadelen.

 

2. Het overstappen naar VoIP telefonie is gedoe en brengt mijn bereikbaarheid in gevaar

Het is een misvatting dat overstappen op VoIP telefonie ingewikkeld is en de bereikbaarheid in gevaar zou brengen. In vier simpele stappen is het met de overstapservice van ANNAbel

Het is belangrijk dat je weet welke wensen en behoefte je hebt omtrent je bereikbaarheid, maar dit spreken we ook altijd telefonisch met je door. Door een goede inventarisatie vooraf kunnen we je wensen binnen 24 uur vertalen naar een offerte.

Vervolgens kun je vrijwel meteen over op VoIP telefonie. Wil je nieuwe vaste toestellen ingericht op VoIP en je nummer behouden? Dan is het helaas niet binnen een dag geregeld.

De aanvraag voor nummerbehoud duurt soms langer dan gewenst, maar deze heeft geen directe invloed op je bestaande bereikbaarheid. Op het moment dat we akkoord hebben voor een portering plannen we een installatie in. Alle apparatuur wordt vooraf geprogrammeerd en hoeft alleen maar aangesloten te worden op het netwerk. Pas als alle toestellen online zijn en alle lichten op groen staan zetten we het telefoonnummer over en ben je per direct bereikbaar en mis je dus geen enkel telefoontje bij de overstap.

Ben je na een maand proberen toch niet tevreden? Dan kun je bij ANNAbel gewoon opzeggen. Dit houdt ons scherp en biedt jouw alle vrijheid. Geen langlopende contracten, gedoe en hoge kosten, maar gewoon simpelweg bellen met VoIP telefonie, zo makkelijk kan het zijn.

 

3. We hebben geen zin in en tijd voor een nieuwe telefooncentrale

Mensen houden niet van verandering. Ze weten niet of het daarna beter wordt en zijn bang dat het hun een hoop tijd en energie kost. Door vooraf een goed belplan op te stellen is dit te ondervangen. Zo zien alle medewerkers dat er een hoop gaat veranderen in het proces wat hen in staat stelt efficiënter te werken. De klanten worden sneller geholpen en de klanttevredenheid gaat omhoog.

En als het afscheid nemen van de bureautelefoon je nog te zwaar valt dan kunnen we die gewoon leveren. Voorgeprogrammeerd dus volledig gebruiksklaar. Maar neem toch eens een kijkje in de ANNAbel app. Het biedt je zoveel flexibiliteit en gebruiksgemak.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.