Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

VoIP Account

 

Wat kan ik hier?

VoIP accounts beheren (welke worden gebruikt in SIP telefoons, Vialer en Softclients).

Velden

Bij Aantal kun je aangeven hoeveel VoIP accounts je wilt aanmaken. Bij het aanmaken van meerdere VoIP accounts wordt het veld Intern nummer (extensie) automatisch opgehoogd.

Beschrijving geeft een beschrijving van het VoIP account en standaard wordt deze waarde ook gebruikt voor Uitgaande naam (CLI).

Account ID en wachtwoord vormen samen de login voor het toestel en deze worden automatisch gegenereerd.

Intern nummer (extensie) is het interne nummer waarmee het VoIP account aangekozen kan worden.

112 regio is de plek waar het toestel wordt geplaatst. De reden dat je dit op dient te geven is zodat met bij een gesprek naar 112 wordt doorgeschakeld naar de juiste centralist. Is de locatie flexibel of in het buitenland dan selecteer je “landelijk”.

Uitgaand nummer (CLI) is het nummer dat de gebelde in zijn scherm ziet staan. Je kunt hier alleen nummers opgeven die aan je toegekend zijn. Het formaat hiervoor is landcode met +, regiocode zonder 0, telefoonnummer (). Mocht dit niet mogelijk zijn omdat bijvoorbeeld de centrale de + niet aan kan dan is “31501234567” toegestaan. Meer over CLI’s en DID’s.

Uitgaande nummer onderdrukken spreekt voor zich.

Uitgaande naam (CLI) wordt gebruikt om bijvoorbeeld de naam van toestel mee te sturen in het scherm bij een interne doorschakeling

Bij mag uitbellen naar kun je opgeven of je bepaalde restricties wilt aanmaken voor dit VoIP account. Standaard mag een gebruiker alles.

Tip: Geavanceerde (SIP) instellingen

Als je een VoIP account het aangemaakt en je klik op wijzigen zul je een extra link naar Geavanceerde (SIP) instellingen aanpassenvinden. Hier vind je zaken als Connectie afhandelingNAT ondersteuningExtra beveiliging en extra instellingen voor Nummerherkenning.

Ook zijn hier de instellingen voor de Caller ID Header in te stellen.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.