Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

CRM (Customer Relationship Management) vormt een belangrijk middel voor organisaties om contacten met (potentiële) klanten te waarborgen. CRM-integratie zorgt er voor dat je third-party tools, zoals VoIP aan je CRM-account gekoppeld kunnen worden en data tussen de platforms uitgewisseld wordt.

ANNAbel biedt integratiemogelijkheden met populaire CRM systemen als Salesforce, Zendesk, Outlook en meer. Met deze integratie ontvang je belangrijke gegevens en analyses voor de verkoop-, marketing- en serviceafdeling binnen jouw bedrijf.

Wat zijn precies de voordelen van CRM koppelen aan VoIP? We beschrijven graag drie voordelen van CRM koppelen met VoIP van ANNAbel:

Betere klantervaring

CRM-integratie zorgt ervoor dat salesmedewerkers meteen op de behoeften van de klant kunnen anticiperen. Een goede CRM-integratie brengt een salesmedewerker meteen naar het profiel van de klant die op dat moment belt. Je hoeft niet meer te zoeken naar: contactgegevens, websitebezoeken, bekeken items en aankopen uit het verleden. Het verschijnt direct in het scherm en daarmee kan de salesmedewerker meteen het gesprek vanuit de juiste invalshoek benaderen. De salesmedewerker krijgt direct juiste achtergrondinformatie en hoeft op deze manier geen onnodige vragen meer te stellen. Dit maakt het mogelijk om de klant een meer persoonlijke en servicegerichte ervaring te geven.
De klantenservice medewerkers kunnen ook CRM-integratie gebruiken om bijvoorbeeld eerdere problemen in één oogopslag door te nemen. Het zorgt voor minder wachttijd, voor kortere gesprekken, voor efficiëntie en positieve klanttevredenheid.

Meer efficiëntie

We beschreven al eerder in de blog ‘Verhoog jouw serviceniveau met VoIP telefonie‘, dat VoIP ervoor zorgt dat jouw serviceniveau verhoogd wordt. De integratie van VoIP en CRM zorgt voor meer efficiëntie. Het opzoek- en invoerwerk zijn niet meer van toepassing. Zo hoeft de salesmedewerker of de klantenservice niet meer klanteninformatie of eerdere interacties op te zoeken. Deze koppeling zorgt ervoor dat je niet meer handmatig gegevens hoeft in te voeren. Het zorgt dus voor een lage foutenlast en efficiëntie. Ook is er geen vertraging en negatieve ervaring van de klanten bij fouten.

Kostenbesparing

Het combineren van VoIP en CRM-systeem zorgt naast genoemde voordelen ook voor kostenbesparing. Je hoeft geen nieuwe technologie, dure uitbreidingen of installatiekosten te bekostigen. In plaats daarvan kun je gewoon met je vertrouwde CRM-systeem blijven werken en toch een efficiëntieslag maken.

Het integreren van jouw CRM met VoIP is eigenlijk iets wat elke bedrijf ten goede kan komen, ongeacht in welke branche je zit. Welke organisatie zou zijn klantenrelaties, interne efficiëntie en algemene productiviteit niet willen verbeteren? Als jij er klaar voor bent om jouw bedrijf naar een hoger niveau te brengen, neem dan contact op met ANNAbel en laat ons jou helpen om aan de slag te gaan met ANNAbel.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.