Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

VoIP telefonie heeft vele voordelen, maar uiteraard zijn er ook nadelen.

1.     VoIP telefoons aanschaffen

Het is niet noodzakelijk om speciale VoIP telefoons aan te schaffen. In basis kun je gewoon bellen en gebeld worden op je vaste nummer met je mobiel. Maar mocht je het toch handig vinden om een bureautoestel te hebben die geschikt is voor VoIP dan die je deze vaak aan te schaffen. Oude toestellen zijn hier vaak niet op berekend.

Bij ANNAbel kun je verschillende VoIP toestellen en headsets aanschaffen. Deze worden geconfigureerd en wel bij je geleverd. Je hoeft dan enkel het toestel op je bureau te plaatsen, stekker erin en je kunt bellen.

2.     Verouderd netwerk moet worden vernieuwd

In oude kantooromgevingen kan het voorkomen dat het netwerk verouderd is en dus niet van voldoende kwaliteit om VoIP te laten werken. Een vereiste voor VoIP telefonie is namelijk een goede internetverbinding. Het is dan ook aan te raden om een verouderd netwerk te een upgrade te geven. Iets dat we sowieso aan kunnen raden gezien de eigen van de ICT vandaag de dag. Mocht je het netwerk de afgelopen jaren nog vernieuwd hebben dan zal deze hoogstwaarschijnlijk geschikt zijn voor VoIP telefonie.

VoIP telefonie is dus zo gek nog niet. Natuurlijk vraagt het wat aanpassingen, maar als die eenmaal gemaakt zijn ben je altijd en overal bereikbaar en heb je telefonie die erg flexibel en efficiënt is. Daarnaast is het fijn om te weten dat als je een keer geen internetverbinding hebt op je vaste toestel je gemakkelijk de telefoontje door kunt schakelen naar je mobiel. Zo ben je tijdens een storing ook gewoon bereikbaar, mits je mobiel internet hebt natuurlijk.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.