Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

Over naar VoIP! Maar dan: hoe selecteer je nu een goede VoIP-telefoon? Welke zaken moet je weten om tot aanschaf over te gaan? Wij leggen voor je uit waar een goede VoIP telefoon aan moet voldoen.

Een goede VoIP telefoon:voip telefoon

 1. Werkt goed in jouw netwerksituatie.
 2. Sluit aan bij de telefooncentrale die jij gebruikt.
 3. Biedt functies aan die aansluiten op jouw wensen.

Is er een netwerkkabel beschikbaar? Wil je met een LAN-kabel je computer en toestel aansluiten? Wordt het toestel met voeding geleverd? Allemaal vragen waar het van te voren belangrijk voor is om duidelijkheid te hebben. Twijfel je over bepaalde zaken? Via chat of ons contactformulier kan je altijd contact met ons opnemen!

Daarnaast is het natuurlijk goed om na te denken welke functionaliteiten voor jouw organisatie belangrijk zijn. Zo heb je de mogelijkheid om bij een aantal toestellen te zien of je collega’s in gesprek zijn. Maar je kan natuurlijk ook specifieke wensen hebben qua luidspreker, conference calls, wachtmuziek etc.

Welk toestel of apparaat kan ik aansluiten OP mijn VoIP centrale?

Welk apparaat of app het beste jou past, wordt bepaald door de situatie en omgeving waarin je werkt. Op het werk hebben gebruikers vaak andere behoeftes dan thuis of onderweg. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Vaste bureautoestellen
 • Draadloze(DECT) toestellen
 • Professionele headsets
 • HD Spraakkwaliteit

Wat is HD Voice?

HD Voice is een compressietechniek die de geluidskwaliteit van telefoongesprekken verhoogt en stemmen natuurlijker laat klinken. Het lijkt alsof de andere persoon vlakbij is, zonder dat het bekende ‘blikkerige’ effect te horen is. Bovendien wordt het omgevingsgeluid beter weggefilterd.

Bij HD Voice wordt gebruikgemaakt van een groter frequentiebereik, waardoor hogere en lagere tonen beter doorkomen. Ook kan je met HD Voice het geluid beter filteren, waardoor je minder last hebt van achtergrondgeluiden tijdens het bellen. Constant klinkende geluiden, zoals een drilboor of voorbijrazende auto’s langs een snelweg, zijn goed te filteren. Wel zo handig!

VOIP telefoon aansluiten

Een VoIP telefoon is makkelijk aan te sluiten door deze tussen de PC en het utp-wandcontact te plaatsen. Je gebruikt dan ook maar 1 utp poort. Dat is zeker handig bij nieuwbouw (besparing in het netwerkbekabeling) of bij groei van de onderneming (te weinig utp aansluitingen).

Daarnaast zijn er ook Gigabit toestellen. Deze zijn bedoeld voor bedrijven die een gigabit netwerk  hebben. Je toestel kan dan probleemloos in het netwerk worden geplaatst zonder dat deze een tweede utp poort nodig heeft of de snelheid uit de werkplek haalt.

Welke VoIP telefoon kiezen de meeste klanten?voip telefoon Yealink T41S

Nu je weet waar een goede VoIP telefoon aan voldoet, en weet waar je rekening mee moet houden, is het natuurlijk belangrijk om het juiste toestel te kiezen. Wij helpen je op weg! Onderstaand vind je de top 5 VOIP telefoons van ANNAbel:

 • Yealink T41s
 • Yealink T46s
 • Cisco 8861 IP Phone
 • Yealink W52P
 • Cisco 7841 IP Phone

Benieuwd naar alle keuzes? Hier vind je ons aanbod VoIP telefoons.

Voordelen van voip telefoons van ANNAbel

Indien je gebruik maakt of gaat maken van ANNAbel, dan is het handig om de VoIP telefoons bij ANNAbel aan te schaffen. Naast de scherpe prijzen worden ze ook geconfigureerd verzonden en kan je het eenvoudig laten werken door ze alleen maar aan te sluiten. Zo eenvoudig is het! Wil jij direct een VoIP telefoon aanschaffen? Of neem je liever eerst contact met ons op om advies te krijgen? Vul ons contactformulier in of bel met ons via 030 202 05 00. Wij helpen je graag verder!

 


Download whitepaper ‘De voordelen en mogelijkheden van VoIP’

afbeelding whitepaper

Met de inzichten in deze handige whitepaper kom je achter wat de voordelen en mogelijkheden zijn van VoIP. Download hem gratis en vrijblijvend.

Ja, ik wil een gratis whitepaper

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.