Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
MKB BEST CHOICE 2018 UC winmagpro
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

Wij krijgen veel de vraag wanneer stopt ISDN? Graag lichten wij toe wanneer dit is en wat de gevolgen zijn voor jouw als je nog een ISDN-netwerk hebt.

KPN heeft aangekondigd te stoppen met ISDN. Het ISDN netwerk is verouderd en er zijn tegenwoordig betere en goedkopere alternatieven zoals VoIP.  Het is tijd om actie te ondernemen als je nog een ISDN-netwerk hebt. Vraag je niet langer af “Wanneer stopt ISDN?”,  maar onderzoek de alternatieven!

ISDN stopt per 1 september 2019

Enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN zullen per 1 september 2019 niet langer bestaan. KPN is ISDN aan het uitfaseren. De voornaamste reden hiervoor is dat steeds meer mensen internetten via een krachtige ADSL- of kabelverbinding. Een verbinding die ook de weg vrijmaakt voor bellen via internet: VoIP. Daardoor is het onderhoud aan de ISDN-lijnen te duur geworden.

Na 1 september 2019 heb je dus niets meer aan je ISDN-centrale, maar het voordeel van overstappen op VoIP is dat je geen nieuwe centrale hoeft aan te schaffen. Alle functionaliteiten van zo’n telefooncentrale kun je nu via de ANNAbel app en online beheeromgeving bedienen.

Nu is er met het verdwijnen van ISDN nog een punt om rekening mee te houden, dat ISDN stopt is namelijk niet alleen van invloed op jouw telefonie. Veel apparaten zoals de intercom, frankeermachine en misschien zelfs je beveiliging maken gebruik van ISDN. Het is daarom van belang om advies in te winnen bij de overstap van ISDN naar VoIP. Zo zie je maar er zit veel meer achter de vraag “Wanneer stop ISDN?”.

Bij ANNAbel kijken we graag met jou naar de beste oplossing voor jouw onderneming.

Beter, flexibeler en vaak goedkoper

VoIP-telefonie is zo’n uitstekend alternatief. Bij VoIP-telefonie zijn de bedrijfstoestellen aangesloten op het internet. Je hoeft bovendien niet meer zelf een telefooncentrale te hebben. Je maakt namelijk gebruik van de nieuwste belfunctionaliteiten in de cloud. Bovendien is overstappen niet ingewikkeld. Zeker niet als je kiest voor VoIP van ANNAbel. Daarnaast bel je met ANNAbel over je bestaande internet, wat je tot wel 75% kan schelen in kosten ten opzichte van ISDN.

Meer informatie over wat een overstap betekent kun je lezen op onze pagina ‘ISDN naar VoIP’.


Download whitepaper 'Checklist overstappen van ISDN naar VoIP'

afbeelding whitepaper

In deze handige whitepaper leggen we uit waarom je nu moet overstsappen, waar je rekening mee moet houden en ontvang je ook checklist!

Ja, ik wil een gratis whitepaper

Vraag een gratis adviesgesprek aan

Weten wat de voordelen en mogelijkheden zijn van VoIP? Laat het nummer achter waarop we je kunnen bereiken en we bellen je zo snel mogelijk terug om je te helpen.