Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

Mobiele telefoons zijn erg populair omdat ze meer vrijheid geven aan de gebruiker. Maar betekent dit dat je geen telefooncentrale meer nodig hebt of bestaat er een moderne telefooncentrale die mee is gegroeid met de manier waarop wij kijken naar bereikbaarheid? Wij beantwoorden deze vraag in onderstaande blog.

Ken je de oude telefooncentrales nog?

De telefooncentrale is al jaren in ontwikkeling. De situatie waar veel MKB’ers nu inzitten is dat de ISDN telefooncentrale bij hen op locatie staat. Als er aanpassingen nodig zijn of updates dan moet hiervoor een monteur komen op locatie. Een dure en weinig flexibele oplossing en dan kan anders én moet ook anders per 1 september 2019. Het gebeurd ook dat er helemaal geen telefooncentrale aanwezig is. Hierdoor kan de bedrijfsbereikbaarheid en bereikbaarheid per afdeling niet goed gewaarborgd worden.

Wij geven je drie redenen waarom je als MKB’er moet kiezen voor een telefooncentrale in de cloud:

1. ISDN stopt

Enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN zullen per 1 september 2019 niet langer bestaan. KPN is ISDN aan het uitfaseren. De voornaamste reden hiervoor is dat steeds meer mensen internetten via een krachtige ADSL- of kabelverbinding. Een verbinding die ook de weg vrijmaakt voor bellen via internet: VoIP. Daardoor is het onderhoud aan de ISDN-lijnen te duur geworden.

Na 1 september 2019 heb je dus niets meer aan je ISDN-centrale, maar het voordeel van overstappen op VoIP is dat je geen nieuwe centrale hoeft aan te schaffen. Alle functionaliteiten van zo’n telefooncentrale kun je nu via de ANNAbel app en online beheeromgeving bedienen.

 

2. Verbeter jouw bedrijfsbereikbaarheid

De traditionele telefoondiensten leggen beperkingen op aan jouw medewerkers. De 9 tot 5 cultuur verdwijnt en we werken steeds meer op verschillende locaties. Traditionele vaste telefoons kun je doorschakelen naar één mobiele telefoon, maar er kan niet uitgebeld worden met het zakelijke nummer en als het nummer niet beantwoord wordt is er geen vervolgactie die ingesteld kan worden, behalve de persoon doorzetten naar de mobiele voicemail. Niet erg handig en klantvriendelijk.

Jij wilt je bedrijfsbereikbaarheid en bereikbaarheid per afdeling waarborgen. Met een telefooncentrale in de cloud kun je instellen wat je openingstijden zijn, bij welke afdeling/collega hij over moet gaan als de telefoon niet (binnen 15 seconden) op wordt genomen, waar en hoe afdelingen/personen bereikbaar zijn en wat de juiste routering is enzovoort. Je kunt verschillende modules voegen als voicemail naar mail, wachtrijen, naamherkenning, statistieken, belgroepen, telefoongesprekken opnemen en nog veel meer.

Wanneer je kiest voor een telefooncentrale in de cloud dan doet je locatie er niet langer toe. Zolang jouw werknemers toegang hebben tot internet en een device als  laptop, tablet of mobiele telefoon, zijn zij bereikbaar. Ze hebben alle zakelijke nummers bij de hand en kunnen hun eigen bereikbaarheid beheren. Met ANNAbel heb je dan ook nog een telefooncentrale in je broekzak dankzij onze ANNAbel app. Zo bepaal jij waar, wanneer en hoe je bereikbaar bent.

Eerder schreven wij al 2 blogs over het belang van bereikbaarheid voor een ondernemer. Lees ze hier:

 

3. Zeer schaalbaar en flexibel

In tegenstelling tot een traditionele telefooncentrale, die fysiek op locatie staat, vind je een moderne telefooncentrale in de cloud. Opgeslagen in een goed beveiligd datacenter. Dit betekent geen fysieke hardware of telefoonkabels meer. Dit maakt een overstap een stuk sneller en gemakkelijker te regelen.

Een telefooncentrale in de cloud zeer schaalbaar en flexibel. Zo kun je naar hartenlust uitbreiden of verkleinen, verhuizen en je telefonie regelen voor meerdere vestigingen in binnen- en buitenland. Dit betekent dus ook dat je bedrijfsnummer niet geografisch gebonden is. Je bent met een telefooncentrale in de cloud altijd en overal bereikbaar! Op je mobiel en vaste toestellen.

Ook het (de)activeren van modules en aanpassingen in je belplan voer je gemakkelijk zelf door.

We kunnen dus stellen dat een telefooncentrale voor het MKB zeker van toegevoegde waarde is, maar dan wel de moderne variant in de cloud!
En dit is ook nog eens zeer gemakkelijk en snel te regelen bij ANNAbel. Jij doet een aanvraag en wij nemen contact met je op om al je wensen door te spreken.  Vervolgens regelen wij je overstap, eventueel met nummerbehoud.

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.