Bellen met ANNAbel - VoIP telefonie
Onze klanten beoordelen ons met een
9,3

Ongeveer een kwart van het MKB maakt nog gebruik van hun oude ISDN lijnen. Als zij echter geen actie gaan ondernemen is een groot deel van hen eind september 2019 onbereikbaar. En daar blijft het niet bij; het beveiligingssysteem, slagboom of toegangspoort, faxmachines, liften en intercoms kunnen deze bedrijven waarschijnlijk ook niet meer bedienen.

DEADLINE 1 SEPTEMBER 2019 KOMT DIchtbij

KPN kondigde het begin 2017 al aan: ISDN gaat stoppen per 1 september 2019. Nu wordt er wel vaker wat aangekondigd, zoals het verdwijnen van analoge TV en dat loopt zo’n vaart niet. Echter is de aankondiging van KPN wel iets om serieus te nemen, want ISDN stopt echt!

Enkelvoudige en meervoudige ISDN1/2 en meervoudige PSTN zullen per 1 september 2019 niet langer bestaan. KPN is ISDN aan het uitfaseren. De voornaamste reden hiervoor is dat steeds meer mensen internetten via een krachtige ADSL- of kabelverbinding. Het ISDN netwerk is verouderd en er zijn tegenwoordig betere en goedkopere alternatieven zoals VoIP.  Het is dus tijd om actie te ondernemen als je nog een ISDN-netwerk hebt!

We hebben het gezien bij de nieuwe AVG. Die ging in op 25 mei en ongeveer een week vooraf begonnen de meeste bedrijven pas tot actie over te gaan, terwijl dat deze wet al in 2016 was aangekondigd en er voldoende ruchtbaarheid aan werd gegeven. Wij vrezen dat met het overstappen van ISDN naar een alternatief hetzelfde gaat gebeuren. Men komt pas op het laatste moment in actie. Niet verstandig omdat je hiermee het risico loopt dat het niet op tijd is geregeld.

Het alternatief voor ISDN

VoIP-telefonie is een uitstekend alternatief. Bij VoIP-telefonie zijn de bedrijfstoestellen aangesloten op het internet. Je hoeft bovendien niet meer zelf een telefooncentrale te hebben. Je maakt namelijk gebruik van de nieuwste belfunctionaliteiten in de cloud. Bovendien is overstappen niet ingewikkeld.

VoIP telefonie is hetzelfde als hosted telefonie, cloud telefonie, bellen via internet of internet bellen, het komt allemaal op hetzelfde neer.

Voice over IP heeft de toekomst

In 2011 schreef nuzakelijk.nl als een artikel over de toekomst van Voice over IP. Voice over IP brengt een hoop voordelen met zich mee.

De belangrijkste voordelen:

  • Lagere kosten in vergelijking met traditionele koperverbindingen
  • Allerlei vormen van communicatie worden gebundeld aangeboden (zoals spraak, fax, voicemail, video vergaderen etc.)
  • Er is een versleutelde verbinding en dus veilig
  • VoIP switches kunnen gebruik maken van standaard hardware, wat uiteindelijk tot lagere kosten leidt.
  • Geen beheer en extra kosten van eigen telefooncentrale.
  • Een professionele uitstraling van je bedrijf
  • Een betere bereikbaarheid van je medewerkers
  • Risico op uitval is minimaal

Wij hebben er al een flink aantal blogs over geschreven die je meer inzicht kunnen geven in de voordelen die het heeft voor jouw bedrijf. Wij sommen er hier een paar voor je op:

Heb je vragen?

Neem contact met ons op via dit formulier.